Tekvicový prívarok
2 - 2,5 kg tekvica
250 ml smotany na šľahanie
2 PL hladkej múky
2 PL masla
1 cibuľa
čerstvý kôpor
cukor
soľ
ocot
Tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nastrúhame na strúhadle - ako jablká na koláč.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme tekvicu, osolíme a za občasného premiešania dusíme domäkka.
Múku rozšľaháme v smotane, zalejeme tekvicu a povaríme asi 10 min. Pri ochutnaní nesmieme cítiť múku.
Kôpor umyjeme, lístky nakrájame na drobno a dáme do hotového prívarku. Dochutíme troškou cukru, octom a soľou. Už nevaríme.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou a perkeltom.