Paradajková kapusta
1 kg kapusty
1 cibuľa
1 - 2 jablká
1 paradajkový pretlak
2 PL hladkej múky
1 PL masti alebo oleja
cukor a ocot podľa chuti
Nadrobno pokrájanú kapustu osolíme podlejeme trochou vody, pokrájanú cibuľu, olúpané a postrúhané kyslasté jablká trochu kmínu a udusíme do mäkka. Osobitne urobíme z masti a múky ružovú zápražku, rozriedime vodou z kapusty, keď je jej veľa, alebo vodou. Pridáme pretlak a dobre premiešame, aby neboli hrudky. Vlejeme ku kapuste a povaríme. Podľa chuti osladíme a ochutíme octom. Kapusta nemá byť riedka.
Podávame s fašírkou a zemiakovou kašou, alebo varenými zemiakmi.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.