
Studená uhorková polievka - Tarator
Vynikajúce jedlo v letných horúčavách. Stačí k nej kúsok celozrného chleba.
3 kelímky zakysanej smotany
1 kelímok bieleho jogurtu
400 g šalátových uhoriek
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 PL vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
štipka cukru
kôpor, alebo pažítka na dochutenie
Uhorky olúpeme a nastrúhame na strúhadle - na jemné kolieska, alebo ako jablká na koláč.
Osolíme, ochutíme octom, cukrom, mletým čiernym korením a nadrobno nasekaným cesnakom.
Pridáme smotanu a jogur, premiešame a vychladíme. Dochutíme a posypeme kôprom, alebo pažítkou.
Cesnak môžeme vynechať, alebo ho pridať menej. Pomer smotany a jogurtu si tiež môžeme prispôsobiť, prípadne podľa chuti použiť len smotanu, alebo len jogurt. Ten by mal byť ale hustý, nie nízkotučný.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
Posledné fotografie
Štatistiky
Online: | 5 |
---|---|
Celkom: | 723320 |
Mesiac: | 5253 |
Deň: | 406 |