Šošovicová polievka po taliansky
27. 3. 2015
Chutná rýchla večera.
1 plechovka predvarenej šošovice
1 plechovka krájaných paradajok
50 g prerastenej slaniny (anglická)
1 cibuľa
1 mrkva
1 - 2 stonky zeleru
700 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
3 PL strúhaného parmezánu
2 PL olivového oleja
1 PL masla
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
Na olivovom oleji a masle orestujeme slaninu nakrájanú na kocky.
Cibuľu, mrkvu a zeler zbavený vlákien nakrájame na malé kocky a pridáme k slanine. Všetko orestujeme do zlata.
Primiešame krájané paradajky a povaríme 10 - 15 min.
Medzitým prepláchneme šošovicu a scedíme ju a pridáme do hrnca. Zalejeme vývarom a povaríme domäkka.
Osolíme, okoreníme a tesne pred dokončením pridáme parmezán. Trochu môžeme nechať na podávanie. Ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.