Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
500 g bielej hlávkovej kapusty
1 cibuľa
50 g masla
1,5 l vývaru (zeleninový alebo mäsový)
2 PL koncentrovaného paradajkového pretlaku
pár guličiek celého čierneho korenia
soľ
Knedlíčky:
150 - 200 g chudého mletého mäsa (bravčové, hovädzie,hydina)
1 krajec bieleho chleba
2 - 3 PL mlieka
1 maličký strúčik cesnaku
soľ
Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme kapustu pokrájanú na rezance alebo na štvorčeky a tiež orestujeme.
Pridáme soľ, korenie, pretlak, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.
Zatiaľ si pripravíme knedlíčky. Chlieb namočený v mlieku zmiešame s mletým mäsom, pridáme rozotretý cesnak, soľ a hmotu dobre vymiešame. Robíme malé knedlíčky, ktoré zavárame priamo v polievke asi 5 minút.