Orechová torta bez múky
Cesto:
10 bielkov
300 g práškového cukru
300 g mletých vlašských orechov
Plnka:
10 žĺtkov
250 g práškového cukru
100 g tmavej čokolády na varenie
300 g masla
Z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh, opatrne vmiešame mleté orechy a zbytok cukru. Cesto nalejeme na veľký plech s papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v mierne vyhriatej rúre - usušíme. Cesto je upečené keď sa pri skúške špáradlom nelepí.
Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 3 rovnaké diely.Naplníme vychladnutým krémom a ozdobíme strúhanými orechami.
Krém:
Pripravíme ho vo vodnom kúpeli. Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom na hustý krém. Trvá to asi 8 - 10 min. Odstavíme.
Medzitým, tiež vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na malé kúsky. Premiešame s povoleným maslom do hladka a odstavíme.
Žĺtkový krém a vychladnutú, ale roztopenú čokoládu s maslom opatrne premiešame. Necháme ztuhnúť.