Špargľový koláč
1 lístkové cesto
500 g špargle
150 ml smotany
3 vajcia
3 mäkké smotanové syry
50 g parmezánu
soľ
mleté čierne korenie
maslo na vymazanie formy
Špargľu očistíme, tuhé konce odlomíme a krátko povaríme v osolenej vode. Scedíme.
Cesto vyvaľkáme a dáme do okrúhlej vymazanej formy, aj na boky.
Ozdobne pokladieme špargľou.
Dobre prešľaháme vajcia so smotanou. Pridáme syry, mierne osolíme (kvôli syrom), okoreníme a touto zmesou zalejeme špargľu.
Upečieme v stredne vyhriatej rúre do zlata asi 20 min.
Podávame so zeleninovým šalátom, alebo bez.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.