Tvarohové smažienky
250 g mäkkého tvarohu
200 g hladkej múky
4 vajcia
1 ČL prášku do pečiva
50 g hrozienok
2 PL rumu
soľ
olej na smaženie
práškový cukor na posypanie
Hrozienka namočíme do rumu, necháme postáť aj niekoľko hodín.
V mise zmiešame vajcia s tvarohom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, štipku soli a hrozienka namočené v rume. Vypracujeme vláčne cestíčko.
Čajovou lyžičkou kladieme kôpky na horúci olej a smažíme z oboch strán do zlata. Upečené osušíme na papierovej utierke a obalíme v práškovom cukre. Môžeme podávať s džemom alebo sezónnym ovocím.
Smažienky sú chutné aj obalené v škoricovom cukre.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.