Tvarohová žemľovka
1 sendvič (1 - 2 dni starý)
750 g mäkkého tvarohu
500 ml mlieka
3 vajcia
150 g masla
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
50 g hrozienok
citrónová kôra nastrúhaná
práškový cukor na posypanie
Sendvič nakrájame na tenké plátky.
Vajcia rozšľaháme v mlieku.
Osobitne vymiešame tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec primiešame prebraté a umyté hrozienka.
Zapekaciu misu, alebo vyšší pekáčik vymastíme maslom a na dno rozložíme tretinu plátkov.
Prelejeme jednou tretinou vaječnej zmesi. Navrch dáme polovicu tvarohovej zmesi a opakujeme.
Poslednú (3.) tretinu plátkov pečiva preliatu vaječnou zmesou pokvapkáme rozpusteným maslom.
Pomaly upečieme v stredne vyhriatej rúre dozlata. Hotové pocukrujeme.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.