Rezancový nákyp s jablkami
500 g jabĺk
400 g širokých rezancov
100 g cukru
2 vajcia
50 g masla
citrónová šťava
Rezance uvaríme "al dente" - na skus a scedíme. Vodu osolíme len trochu.
Jablká olúpeme a postrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Osobitne vymiešame žĺtky s cukrom do penista a primiešame zmäknuté maslo. Pridáme rezance. Nakoniec zľahka primiešame sneh.
Tortovú formu, alebo vyššiu zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.
Navrstvíme polovicu rezancovej zmesi, na to dáme jablká a nakoniec 2. polovicu rezancovej zmesi.
Zapečieme v rúre dozlata, asi 30 min.
Podávame s kompótom, alebo ovocným šalátom.
Tento nákyp je veľmi dobrý aj keď vynecháme jablká a namiesto toho pridáme za hrsť hrozienok.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.