Snehová roláda s citrónovým krémom
Cesto:
4 bielky
200 g práškového cukru
štipka soli
Citrónový krém:
100 g masla
50 g práškového cukru
1 citrón chemicky neošetrený
Rúru dajte predhriať na 180 ºC. Menší pekáč (asi 22x30cm) vyložte papierom na pečenie.
Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a šľahajte kým sneh nie je lesklý. Navrstvite na pekáč, uhlaďte a pečte asi 15 min. Keď je vrch chrumkavý a vnútro mäkké, vyberte a nechajte celkom vychladnúť.
Zatiaľ vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Opatrne primiešajte nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z celého citróna.
Vychladnuté cesto preklopte na nový papier na pečenie, použitý stiahnite a rozotrite krém. Pomocou papiera zrolujte a pocukrujte.