Ruská bábovka
Vinikajúca bábovka. Namiesto múky použijeme mleté orechy a detské piškóty. Vydrží dlho.
7 vajec
200 g masla
160 g práškového cukru
50 g kakaa
200 g mletých detských piškót
150 g mletých vlašských orechov
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Asi v polovici šľahania pridáme po častiach polovicu cukru.
Osobitne šľaháme zmäknuté maslo s 2. polovicou cukru. Opatrne zašľaháme preosiate kakao a postupne žĺtky do penista.
Obidve hmoty jemne premiešame a nakoniec vmiešame zmes mletých orechov a mletých piškót.
Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme jemným pieskovým cukrom. Položíme na veľký pekáč, do ktorého nalejeme vodu. Asi do výšky 1 cm. Môžeme dať formu s pekáčom najprv do rrúry a až tak naliať vodu, aby sme ju nerozliali.
Pečieme na 175 - 180ºC asi 1 hod.