Orechová torta
Korpus: 4 vajcia, 210 g kryštálového cukru 140 g polohrubej múky, 120 ml horúcej vody, 100 g mletých vlašských orechov, 1 vanilkový cukor, 1 čajová lyžička PDP
Plnka: 400 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 60 g maizeny, 1 vanilkový cukor, 200 g zmäknutého masla, 15 - 20 ml rumu, 3 PL mletých orechov, mleté orechy na ozdobu, celé orechy na ozdobu
Postup: Pripravte si tortovú formu na pečenie, vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180°C.
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Osobitne vyšľahajte žĺtky, cukor a vanilkový cukor do peny. Po troche primiešajte horúcu vodu a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešajte sneh. Cesto nalejte do tortovej formy a pečte asi 40 min. Urobte skúšku drevenou špilkou. Upečený korpus nechajte vychladnúť a potom prekrojte na 3 časti.
Na plnku dajte variť mlieko, trochu si odložte. V zbytku mlieka rozmiešajte maizenu, cukor a vanilkový cukor, vlejte do horúceho mlieka a uvarte hustý puding. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť. Vychladnutý puding prešľahajte a po kúskoch primiešajte maslo a rum.
Plnku rozdeľte na 2 polovice. Jednou polovicou natrite na 2 diely korpusu, ktoré budú dole. Do 2. polovice primiešajte 3 polievkové lyžice mletých orechov a rozdeľte na 3. hornú časť a boky torty. Boky ozdobte mletými orechmi. Nechajte postáť do 2. dňa.