Olejová bábovka mramorová
4-5 vajec, 250 g kryštáľového cukru, 300 g hrubej múky, ½ prášku do pečiva, 125 ml rastlinného oleja, 125 ml vody, 1 polievková lyžica kakaa
Oddelíme žĺtky od bielkov. Vyšľaháme bielky s časťou cukru dotuha. Osobitne vymiešame žĺtky so zvyškom cukru do penista, primiešame olej, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne tuhý sneh z bielkov. Oddelíme časť cesta a vmiešame prosiate kakao tak, aby nevznikli hrudky. Svetlé cesto dáme do vopred pripravenej bábovkovej formy, vymastenej olejom a vysypanej múkou. Na to nalejeme kakaové cesto. Cestá sa samé premiešajú a na reze bude potom mramorová kresba. Upečieme, potom posypeme práškovým cukrom.
Pečenie: 180 ºC, 45 min.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.