Nugátové rezy
Cesto: 8 žĺtkov, 100 g krupicového cukru, 4 bielky, 80 g hladkej múky, 20 g maizeny, 40 g kakaa,
Plnka: ½ l mlieka, 1 vanilkový puding, 2 žĺtky, 150 g cukru, 250 g masla, 100 nugátu,
Čokoládová poleva
Múku, maizenu a kakao zmiešame. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s druhou polovicou cukru do penista a spojíme so snehom. Primiešame so zmiešanou múkou. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 ºC, 8 - 10 min. Upečený vyklopíme na čistú utierku pocukrovanú práškovým cukrom a papier stiahneme. Necháme vychladnúť. Korpus prekrojíme po dĺžke na 3 pásy.
Plnka: Z mlieka, pudingového prášku, žĺtkov a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám neurobila kožka, alebo prekryjeme potravinárskou fóliou. Zmäknuté maslo vymiešame do penista, postupne po lyžiciach primiešavame vychladnutý puding a nugát .
2 Pláty cesta natrieme krémom a dáme na seba. 3. plát tiež potrieme krémom, ale trochu menej a dáme navrch. Trochu krému si môžeme odložiť na zdobenie. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Nakrájame na rezy a ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška zbytkom krému.