Mandľový suchár
Chutné pečivo ku káve.
4 bielky
120 g cukru (½ práškového a ½ kryštáľového)
120 g hladkej múky
100 g mandlí so šupkou (neolúpaných)
Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme dotuha. Primiešame múku a celé neolúpané mandle. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a upečieme.
Upečený necháme vychladnúť a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinúť, najlepšie cez noc.
Potom nakrájame na veľmi tenké plátky, poukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a krátko upečieme - usušíme v slabo vyhriatej rúre.
Pečenie: 170ºC, asi 35 minút
Rada: V dobre uzatvorenej nádobe, na suchom mieste vydržia aj niekoľko týždňov. Pár dní uležané su najlepšie.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.