Kakaový koláč z acidofilného mlieka
300 g polohrubej múky
250 g práškového cukru
500 ml acidofilného mlieka
200 ml oleja (slnečnicového)
2 PL kakaa
1½ PL jedlej sódy
asi 100 ml čerešňového alebo ríbezľového džemu
Poleva:
5 PL rozpusteného masla
150 g práškového cukru
2 PL kakaa
2 PL rumu
kokosová múčka na posypanie
V mise zmiešame všetky suché prísady: preosiatu múku so sódou, kakaom a cukrom. Postupne primiešame acidofilné mlieko, olej a džem.
Nalejeme do vymasteného pekáča a upečieme v stredne vyhriatej rúre asi 45 - 50 min.
Urobíme si polevu: rozpustené maslo vymiešame s cukrom, kakaom a rumom.
Upečený koláč necháme trochu vychladnúť a ešte trochu teplý polejeme polevou. Posypeme kokosovou múčkou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.