Čokoládové štvorce
180 g masla
180 g práškového cukru
180 g čokolády na varenie
160 g hrubej múky
4 vajcia
Citrónová poleva:
260 g práškového cukru
2 PL horúcej vody
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL slnečnicového oleja
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Maslo, cukor a žĺtky dobre vymiešame, pridáme zmäknutú čokoládu a premiešame.
Spojíme žĺtkovú hmotu so snehom a nakoniec primiešame preosiatu múku.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v stredne vyhriatej rúre na 170 ºC. Upečené, ešte teplé polejeme citrónovou polevou a po vychladnutí pokrájame na štvorce.
Citrónová poleva: Cukor, horúcu vodu, citrónovú šťavu a olej vymiešame najlepšie ručne na hustú a lesklú polevu. S mixérom by nebola pekná lesklá.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.