Čokoládové rezy
Cesto: 6 vajec, 150 g hladkej múky, 125 g masla, 200 g krupicového cukru, 100 g čokolády na varenie, strúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna, štipka soli, štipka mletej škorice
Plnka: 200 g čokolády na varenie, 2 vajcia, 300 g práškového cukru, 120 g stuženého tuku, 4 cl rumu
Cesto: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme schladiť. Z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Osobitne vyšľaháme maslo s druhou polovicou cukru, škoricou, soľou a citrónovou kôrou. Pridáme žĺtky a roztopenú čokoládu. Zmiešame s preosiatou múkou a snehom. Cesto natrieme na veľký plech vyložený maslom pomasteným papierom na pečenie. Pečieme na 180 ºC asi 20 min. Ešte horúci vyklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom a papier stiahneme. Necháme vychladnúť a po dĺžke prekrojíme na 2, alebo 3 pláty. Podľa toho, aké široké a vysoké chceme rezy mať.
Plnka: Vajcia vymiešame s cukrom, najemno nastrúhanou čokoládou roztopeným a schladeným stuženým tukom a rumom.
Jeden plát cesta natrieme čokoládovým krémom, dáme druhý plát a takisto natrieme krémom. Nožom urobíme ozdobne kopčeky. Nakrájame na rezy.