Čerešňová bublanina
6 - 7 vajec odvážime
polohrubá múka vo váhe vajec
cukor vo váhe vajec
250 g masla
½ balíčka prášku do pečiva
1 kg čerešní
Čerešne umyjeme a dobre osušíme. Môžeme ich vykôstkovať.
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh.
Žĺtky s druhou polovicou cukru a vanilkovým cukrom vyšľaháme, primiešame zmäknuté maslo.
Opatrne primiešame časť snehu, najlepšie kovovou lyžicou a potom vmiešame zbytok snehu.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pokladieme čerešňami.
Pečieme na 180ºC asi 45 min.
Vychladnutý koláš posypeme práškovým cukrom.
Táto bublanina je vynikajúca aj s malinami. V zime použijeme mrazené maliny.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.