Bublanina s čučoriedkami
Bublanina s kanadskými čučoriedkami. Stačí 1 balenie - 125g na veľký plech. Chuťou pripomína čerešňovú bublaninu. Vďaka maslu je vláčna. Doprajte si normálne kravské maslo, žiadne rastlinné náhražky. Jednoduchý, rýchly koláč.
6 - 7 vajec (podľa veľkosti)
300 g jemného krupicového cukru
300 g polohrubej múky
250 g zmäknutého masla
125 g veľkých záhradných čučoriedok
1/2 balenia prášku do pečiva
práčkový cukor na posypanie
Rúru zapneme na 180 ºC, veľký pekáč vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, pridáme asi polovicu cukru a došľaháme dotuha.
Žĺtky so zvyškom cukru vyšľaháme, po častiach pridávame mäkké maslo.
Múku preosejeme s práškom do pečiva a po častiach, striedavo so snehom primiešame k vyšľahaným´žĺtkom.
Cesto nalejeme na pripravený pekáč, pokladieme čučoriedkami a pečieme v predhriatej rúre asi 35 - 40 minút. Kontrolujeme špáradlom.
Upečený a vychladnutý koláč nakrájame a pocukrujeme.