Tvarohový koláč švédsky
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.
3 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček = 250 ml)
1 hrnček jemného krupicového cukru
250 g masla
1 balenie prášku do pečiva
Plnka:
750 g mäkkého tvarohu
3 vajcia
1 hrnček cukru (nie celkom plný, podľa kyslosti tvarohu)
1 - 2 hrste hrozienok
mlieko na zriedenie
Zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a cukrom.
V mise zmiešame tvaroh, cukor a vajcia. Pridáme toľko mlieka, aby nám vznikla nie veľmi hustá plnka. Pridáme hrozienka.
Veľký plech vymažeme až polovicou zmäknutého masla - alebo pokladieme kúskami masla.
Lyžicou rovnomerne navrstvíme polovicu múčnej zmesi.
Potrieme tvarohovou plnkou.
Posypeme druhou polovicou sypkej zmesi.
Pokladieme plátkami masla a upečieme v stredne vyhriatej rúre dozlata.