Choď na obsah Choď na menu
article preview

Rebarborový koláč s posýpkou

Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.

 

Cesto - posýpka:

500 g polohrubej múky

250 g masla

125 g cukru

1 vanilkový cukor

½ KL mletej škorice

štipka soli

 

Plnka:

1 kg rebarbory

500 g jemného tvarohu

3 vajcia

125 g práškového cukru

100 g masla

1 vanilkový puding

1 citrón

 

Rúru dáme vyhriať na 180ºC.

V mise zmiešame vidličkou múku, rozpustené a vychladnuté maslo, cukor, vanilkový cukor, škoricu a soľ. Cesto má byť ako posýpka.

Dve tretiny posýpky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a zľahka pritlačíme. Pečieme 12 - 15 min. do slabého zružovenia. 

Medzitým očistíme rebarboru a nakrájame na 4 - 5 cm kúsky. 

Citrón dobre umyjeme a osušíme. Nastrúhame kôru a vymiešame so zmäknutým maslom a práškovým cukrom. Postupne pridáme vajcia, tvaroh a pudingový prášok.     

Plnku dáme na upečené cesto, pokladieme kúskami rebarbory a posypeme posýpkou. Pečieme ešte asi 45 min. na 170 - 180º C.

Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.

  

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
december / 2024

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 709762
Mesiac: 4943
Deň: 99