Choď na obsah Choď na menu

Jahodový závin s tvarohovou plnkou

Šťavnatý závin z krehkého cesta, ktoré možno nahradiť aj hotovým lístkovým cestom.   

Cesto:

300 g hladkej múky

100 ml vody

30 g masla

1 vajce

1 KL soli

 

Plnka:

500 g mäkkého tvarohu

500 g jahôd

3 vajcia

175 g cukru

90 g masla

4 PL detskej krupice

40 g hrozienok

1 KL nastrúhanej citrónovej kôry 

štipka soli

1 PL mandľových lupienkov

práškový cukor 

 

Na doske spracujeme preosiatu múku, soľ, vodu, vajce, a roztopené maslo. Na pomúčenej ploche dobre vypracujeme cesto, až sa tvoria bublinky. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť 30 min.

Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

60 g zmäknutého masla s cukrom  vyšľaháme, primiešame 3 žĺtky, tvaroh, 3 polievkové lyžice krupice, hrozienka, citrónovú kôru a štipku soli. Nakoniec  vmiešame sneh.

Umyté a odkvapkané jahody nakrájame na štvrtky. 

Cesto môžeme vyvaľkať na pomúčenom papieri na pečenie - veľkosť podľa pekáča.

Na tenko vyvaľkané cesto potrieme tekutým maslom, posypeme 1 polievkovou lyžicou krupice a rozložíme tvarohovú plnku. Okraje vynecháme. Pokladieme jahodami. Zrolujeme a spolu s papierom preložíme na pekáč. Potrieme zbytkom masla a posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme do zlata asi 40 min. na 180 ºC. Upečený posypeme práškovým cukrom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Posledné fotografie

Archív

Kalendár
marec / 2025

Štatistiky

Online: 23
Celkom: 731159
Mesiac: 9611
Deň: 360