Buchty s tvarohom a slivkami
500 polohrubej múky
250 ml mlieka
2 žĺtky
70 g krupicového cukru
30 g droždia
štipka soli
citrónová kôra
50 g masla + na potieranie buchiet
Plnka:
250 g mäkkého tvarohu
250 g sliviek
1 vajce
50 g krupicového cukru
práškový cukor na posypanie
V miske miešame droždie a cukor až kým nám nevznikne redšia pasta. Primiešame trochu vlažného mlieka a 2 PL múky. Prikryjeme potravinárskou fóliou alebo utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.
Zatiaľ dáme roztopiť maslo a necháme ho vychladnúť.
Do veľkej misy preosejeme zbytok múky, pridáme soľ, zbytok cukru a citrónovú kôru. Pridáme kvások, žĺtky a vychladnuté maslo. Prilievame mlieko a vymiešame na hladké cesto. Pomôžeme si ručným šľahačom s hnetacími metlami. Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť asi 1 hod.
Vajce zmiešame s cukrom a tvarohom. Slivky rozpolíme a odkôstkujeme.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na ½ cm a nakrájame na štvorce. Na každý dáme trochu tvarohu, pol slivky a dobre zabalíme.
Buchty poierame rozpusteným maslom a ukladáme vedľa seba do pekáčika alebo zapekacej misy s vyšším okrajom. Kladieme ich spojeným miestom dole. Necháme ešte asi ½ hod. kysnúť.
Pečieme 25 - 30 min na 180 ºC. Hotové necháme vychladnúť a pocukrujeme ich.