Plnené oblátky
300 g mletých vlašských orechov alebo posekaných
300 g kryštálového cukru
2 vajcia
2 PL uvarenej čiernej kávy
1 ČL masla
tortové oblátky
Karamel pripravujeme veľmi opatrne aby sme sa nepopálili !
V hlbokej panvici uvaríme cukor na karamel. Nemiešame, panvicou iba občas zatrasieme - ale veľmi opatrne.
Keď je cukor tekutý - zlatožltý, pridáme už mimo sporáka mleté orechy a kávu.
Za stáleho miešania pridáme 2 vajcia, ktoré sme najprv osobitne rozšľahali a maslo. Hmota by už mala byť trochu schladená, vajíčka sa nesmú zraziť.
Touto hmotou naplníme oblátky a zaťažené necháme stuhnúť niekoľko hodín. Krájame na ľuboľné tvary.
Komentáre
Prehľad komentárov
namiesto upaleneho karamelu mozeme dat do plnky vychladnute salko
nebudeme riskovat ze sa na karamel spali a je to ovela chutnejsie ako samotny karamel a menej pracne
mirka - karamel/kondenyovane sladene mlieko:salko