Kokosovníky
280 g cukru
4 bielky
140 g kokosovej múčky
20 g jemnej strúhanky (z rohlíkov)
postrúhaná citrónová kôra
Do misy odolnej voči teplu dáme bielky s polovicou cukru. Misu položíme na hrniec s mierne variacou sa vodou, jej dno sa nesme dotýkať vody.
Šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena. Zašľaháme druhú polovicu cukru a odstavíme.
Zľahka primiešame kokosovú múčku, citrónovú kôru a strúhanku.
Plech vymastíme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie. Čajovou lyžičkou robíme kopčeky, najprv ich sušíme v slabo vyhriatej rúre asi na 150 ºC, potom zvýšime teplotu asi na 175 ºC a veľmi krátko dopečieme do svetloružova.
Necháme vychladnúť na mriežke a uložíme do uzavretej nádoby.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.