Kuracie kari
Jednoduché indické kuracie kari.
1,5 kg kurča
2 - 3 PL oleja
2 ČL kurkumy
1 ČL sladkej papriky
1/2 ČL soli
trošku kayenského korenia
listy čerstvého koriandru alebo petržlenu
Kurča zbavíme kože a naporcujeme na malé kúsky (10 - 12 kúskov).
V hrnci vhodnom aj na zapekanie v rúre ohrejeme tuk a mäso opekáme z každej strany do zlata.
Dochutíme polovičkou kurkumy a opekáme za stáleho miešania. Pridáme kayenské korenie, papriku, premiešame a podlejeme trochou vody. Miešame a necháme vodu odpariť.
Znovu podlejeme trochou vody, osolíme a prikryté dusíme asi 1 a 1/2 hod.
Primiešame zbytok kurkumy a ešte povaríme asi 1/2 hod., alebo dopečieme v stredne vyhriatej rúre.
Hotové posypeme nakrájaťou vňaťou koriandru alebo petržlenu a podávame s ryžou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.