Kačacie prsia na zázvore
4 kačacie prsia - porcie
1 cibuľa
1 jablko - kyslejšie
1 PL medu
1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
soľ
mleté čierne (alebo biele) korenie
olivový olej
Do misy dáme 4 - 5 polievkových lyžíc olivového oleja, lyžičku soli, trochu korenia, nastrúhaný zázvor, med a nadrobno nakrájanú cibuľu.
Umyté a osušené kačacie prsia na boku nadrežeme - vytvoríme otvor.
Jablko olúpeme, zbavíme jadier a pokrájame na mesiačiky.
Vzniknuté otvory v mäse naplníme osoleným kúskom jablka. Uzatvotíme, môžeme aj špáradlom a naložíme do marinády asi na 2 hodiny.
Na rozpálenom oleji prudko opečieme najprv kožou dole dozlata, potom obrátime. Po chvíli podlejeme troškou vody, keď treba dosolíme a dokoreníme a dopečieme. Prelievame výpekom.
Môžeme dopiecť aj v pekáčiku, alebo na vhodnej panvici v rúre.
Ako príloha je vhodná ryža, alebo ryžové cestoviny - rezance.