Tlačenka z bravčového kolena
2 stredne veľké bravčové kolená, 7 očistených strúčikov cesnaku, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, soľ
Dobre umyté kolienka zalejeme zarovno vodou, pridáme 5 strúčikov cesnaku a osolíme. Pomaly privedieme k varu a uvaríme domäkka. Keď sa mäso oddeľuje od kosti, vyberieme a nakrájame ho na kúsky. Vývar ešte varíme ďalej, zredukujeme ho asi na 4 dcl a precedíme. Pridáme k nemu 2 strúčiky rozotretého cesnaku, mleté čierne korenie a uvarené mäso. Dobre premiešame a naplníme vrecúško na tlačenku, zaviažeme, postavíme do vysokej nádoby a dáme do chladničky ztuhnúť do druhého dňa.
Rada: Môžeme použiť aj vrecko z mlieka.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.