Pečené pikantné rebierka
1,5 kg rebierok - pokrájaných
3 PL sójovej omáčky
3 PL vínneho octu
2 PL oleja
2 PL tekutého medu
kúsok zázvoru
3 - 4 jarné cibuľky
1 - 2 dlhé červené čili papričky
Zmiešame sójovú omáčku, ocot, olej, med, nastrúhaný, alebo na malé kúsky nakrájaný zázvor, cibuľky nakrájané na väčšie kúsky a nadrobno nakrájané čili papričky, zbavené jadierok. Keď máte radi pikantné, nechajte aj semienka. Všetko premiešame s rebierkami a dáme do chladničky odstáť.
Rebierka aj s marinádou dáme na pekáč, prikryjeme alobalom a pečieme na 200ºC 1 hodinu.
Po hodine dáme alobal dole, premiešame a dopečieme na 220ºC asi 30 min.
Upečené, na tanieri posypeme ešte nadrobno pokrájanou čili papričkou a cibuľkou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.