Marinované bravčové rebierka
2 kg bravčových rebierok
2 - 3 strúčiky cesnaku
5 PL oleja (olivového, slnečnicového)
2 - 3 PL sójovej omáčky
2 PL medu
1 PL mletej sladkej papriky
šťava z ½ citróna
soľ
V mise zmiešame olej, sójovú omáčku, med a citrónovú šťavu. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a papriku. Dobre premiešame. So soľou opatrne kvôli sójovej omáčke.
Umyté a osušené rebierka potrieme marinádou a necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny.
Rebierka vložíme do pekáča prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu na 170 ºC.
Po hodine odstránime alobal. Odoberieme časť tuku a podlejeme trochou vody. Potrieme zbytkom marinády, zvýšime teplotu a dopečieme asi 15 - 20 min. dozlata.
Podávame so zeleninovým šalátom a čerstvým chlebom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.