Vyprážaná mozzarella
Výborné teplé jednohubky. Mozzarellu milujú deti aj dospelí.
2 - 3 balenia mozzarelly (malé guličky)
2 - 3 vajcia (podľa potreby aj viac)
hladká múka na obaľovanie
strúhanka na obaľovanie
soľ
olej
Mozzarellu necháme na sitku odkvapkať. Môžeme použiť aj veľkú, nakrájanú na kúsky, na veľkosť jedného sústa.
Obalíme v trojobale, ale dvakrát. To znamená: vajce, múka, strúhanka, vajce, múka, strúhanka.
Vajíčka môžeme trochu osoliť.
Vyprážame do zlata vo vysokom oleji - v malej vyššej nádobe - tak aby syr pri vyprážaní plával.
Osušíme na papierovom obrúsku a podávame napichnuté na špáradle.
Najlepšia príloha je rôzna zelenina nakrájaná na kúsky, alebo zeleninový šalát.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.