Špagety so zelenou špargľou
400 g špagiet
250 g zelenej špargle
100 g zelených šalátových listov (aj miešané)
50 - 100 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
strúhaný parmezán (alebo grana)
1 - 2 PL olivového oleja extra virgin
kúsok masla (veľkosť vlašského orecha)
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Špagety uvarte podľa návodu.
Zatiaľ si pripravte omáčku:
Na oleji orestujte nakrájaný cesnak, pridajte šalátové listy, podlejte vývarom, osoľte a okoreňte. Prikryté poduste asi 5 min. Zeleninu rozmixujte.
Osobitne v hlbokej panvici zľahka na masle orestujte špargľu nakrájanú na kolieska, špičky nechajte celé. Pridajte uvarené a scedené špagety a pár lyžíc vody z varenia cestovín. Vmiešajte šalátovú omáčku a trochu parmezánu. Premiešajte a dochuťte.
Na tanieri ešte veľkoryso posypte parmezánom, samozrejme podľa chuti.
Cesnak môžete nechať orestovať vcelku a neskôr ho vyberiete. Prevonia olej.