Penne so špargľou a zemiakmi
500 g penne alebo iných cestovín
400 g zelenej špargle
400 g zemiakov
50 g strúhaneho parmezánu
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
majorán - čerstvé lístky
Olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode.
Špargľu olúpeme, vložíme do vriacej vody s lyžicou oleja a povaríme 8 - 10 minút.
Uvaríme cestoviny.
Scedené zemiaky roztlačíme vidličkou nahrubo. Pridáme 2 - 3 PL olivového oleja, väčšiu časť syra, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.
Primiešame uvarené, scedené cestoviny, na malé šikmé kúsky nakrájanú špargľu a majorán.
Na tanieri posypeme zbytkom parmezánu.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.