Granadýr
500 g zemiakov
400 g cestovín - fliačkov
1 cibuľa
bravčová masť (alebo olej)
mletá sladká paprika
kmín
soľ
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na masti, pridáme mletú papriku, kmín a premiešame. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky sa môžu začať trochu rozvárať - to znamená, že hrany zemiakov sa majú zaobľovať. Vznikne zahustená šťava. Občas premiešame a keď treba pridáme trochu vody. Zemiaky nemajú byť riedke.
Medzitým osobitne uvaríme cestoviny, scedíme a zmiešame so zemiakmi.
Podávame s kyslými uhorkami, cviklovým šalátom, šalátom z kyslej kapusty, alebo s kyslým mliekom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.