Cestoviny so zemiakmi a špenátom
Inšpirácia z talianskej kuchyne
500 g zemiakov
300 g cestovín vretienok
200 g čerstvého špenátu
1 strúčik cesnaku
maslo
olivový olej
strúhaný syr grana alebo parmezán
Uvaríme osobitne zemiaky pokrájané na malé kúsky a osobitne cestoviny.
Zatiaľ na oleji a kúsku masla orestujeme pokrájaný cesnak, pridáme špenát, osolíme, okoreníme a orestujeme. Necháme "zvädnúť", odstavíme. Zmiešame so scedenými zemiakmi a cestovinami. Na tanieri posypeme syrom.
Ak si trúfneme odhadnúť čas varenia, zemiaky môžeme dať variť do vriacej osolenej vody. Keď začne voda znovu vrieť, pridáme cestoviny a spolu dovaríme. Potom už len scedíme a zmiešame s hotovým špenátom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.